Op de hockeyclub Alecto wordt al jaren gefilmd door verschillende teams. Sinds Jair Levie technisch directeur is geworden op de club, is er meer structuur aangebracht en wordt er ook daadwerkelijk met video analyse gewerkt. Voorheen werkte Jaïr met GameBreaker maar
2 jaar geleden is hij overgestapt op Nacsport Video Analyse.

Één van de redenen dat hij en de club voor Nacsport hebben gekozen, is de veelzijdigheid van het programma. “Er kan gekozen worden uit meerdere programma’s, die makkelijk in het gebruik zijn en ook nog eens betaalbaar zijn zodat we ook meerdere teams er gebruik van kunnen laten maken. Wij hebben 3 Basic Plus licenties en hiernaast ook 2 Tag&go licenties, de app voor de iPad of iPhone, om al tijdens de wedstrijd alles te kunnen coderen wat achteraf weer veel tijd scheelt. Hiernaast komt nog eens de hele goede ondersteuning wat het plaatje compleet maakt. We werken met techniek dus dan is het wel fijn als je meteen geholpen wordt als je vragen hebt of als er een keer iets niet goed gaat. Wat trouwens erg weinig is voorgekomen”, aldus Jaïr.

 

Met dames 1, waar ik coach van ben, filmen en coderen we elke thuiswedstrijd. Omdat er tijdens de wedstrijd al wordt gecodeerd, kan ik thuis alles rustig bekijken en mijn presentatie goed voorbereiden. In de Basic Plus versie van Nacsport zit al een Matrix waaruit ik de beelden makkelijk kan selecteren om in mijn presentatie te zetten waar ik ze dan eenvoudig kan bewerken voordat ik ze aan het team laat zien. Bij de jeugd gebeurt dit sinds dit seizoen ook op regelmatige basis zodat de spelers en speelsters al gewend zijn aan video analyse voordat ze de stap naar Dames of Heren 1 maken. Een mooie stap voorwaarts.